Wednesday, January 7, 2015

Angan-angan Itu Percuma: Afrika

Aku rasa minat aku untuk travel memang telah terpupuk sejak dari zaman kanak-kanak agaknya. Tapi jangan ditanya zaman kanak-kanak aku tu berapa tahun yang lalu sebab aku tak akan jawab...hahaha!

Kalau kalian nak tahu - pada masa itu - negara yang aku teringin sangat hendak pergi ialah Afrika sebab aku mahu melawat safari. Semua ini gara-gara suka sangat menonton rancangan dokumentari 'National Geographic'. Asalkan ada dokumentari tentang haiwan yang tinggal di safari, memang aku tidak akan lepaskan peluang untuk menontonnya. Kadang-kadang aku menonton seorang diri. Kadang-kadang dengan emak.

Selain 'National Geograhic', lagu "Africa" nyanyian kumpulan Toto juga antara penyumbang minat aku untuk ke Afrika. Best tau lagu ni.

Cubalah dengar :3



Nice song, eh?

Buat masa ini, impian untuk ke sana masih tinggal impian. Belanja untuk ke Afrika bukannya sedikit. Tiket kapal terbang sahaja sudah ribu-riban, belum lagi termasuk perbelanjaan yang lain. Jadi, aku belum ada kemampuan untuk ke sana lagi. Ditambah pula dengan kebanjiran warga Afrika ke negara kita ini, rasa macam belum ada keperluan untuk ke sana (entah apa kaitannya tak tahulah...) kakaka!

Jadi, apa impian atau angan-angan kalian tentang travel pada zaman kanak-kanak dulu? Atau pada zaman remaja atau pada masa sekarang sekali pun.

Angan-angan itu kan percuma :)

Care to share?

8 comments:

PuTrImaRyam said...

sejak remaja nak jelajah UK ...terpengaruh buku2 Enid Blyton...

Afrika ada gak dlm angan2...

Siti R said...

Wah..UK...best2. Kalau UK ni saya teringin nk buat roadtrip..huhu

Rose Azadir said...

Salam kenal, saya blogwalking kt sini, jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...tq :)

Siti R said...

Salam kenal...terima kasih :)

Waida Yusof said...

Hehehe.. saya pun rasanya angan-angan mahu berjalan ini datang sejak kecil :) Umur berapa pun tak tahu juga :P

Siti R said...

Hehe... (Y)

adiqlady said...

Sis, klu nk ke uk roadtrip sy nk join

Siti R said...

Insya-Allah...saya pun tak tahu bila dapat realisasikan...masih lagi peringkat angan-angan...huhu